• Tanita -kehonkoostumusmittaus 25 €!

  Tanita -kehonkoostumusmittaus 25 €!

KUNTOTESTAUS

Itä-Suomen Liikuntaopiston valmennuskeskuksen testiasemalla suoritetaan kuntotestausta kaiken tasoisille liikkujille. Testiasemalla voidaan toteuttaa kestävyyskunnon ja lihaskunnon testejä sekä kehonkoostumusmittauksia. Oman kuntotason selvittäminen on erittäin hyödyllistä niin tavoitteellisesti harjoitteleville kuin liikuntaa vasta aloittaville. Kuntotestien avulla saadaan tietoa harjoittelun suunnitteluun ja tietojen perusteella määrittää jokaisen tärkeimmät kehityskohteet.

Kuntotesteihin voit myös käyttää Smartum Liikuntaseteliä, Smartum Liikunta- ja kulttuuriseteliä sekä E-Passia maksuvälineenä!


Kehonkoostumusmittaus

Kehonkoostumusmittaus ISLO:lla on kehonkoostumusmittauksia varten Tanita MC-780 MA kehonkoostumusanalysaattori, joka perustuu bioimpedanssimittaukseen. Analysaattorilla saadaan selvitettyä monipuolisesti kehonkoostumusta kuten rasvaprosenttia, lihasmassaa ja sen jakautumista, nestetasapainoa ja viskeraalirasvan määrää. Mittaus on nopea (20 s) ja helppo suorittaa kenelle tahansa. Mittauksesta saa välittömästi mukaan selkeän väriraportin, johon on koottu testin tulokset.

Kehonkoostumusmittauksen hinta 25 €

Kehonkoostumusmittauksen ajanvaraus

Puh: 050-408 4792 (ISLOn toimisto)
050- 352 4599 Kari Salo

Kuntoilijan kestävyyskunnon testaaminen

Polkupyöräergometritestit

Kuntoilijoille suunnatut kestävyyskunnon testit suoritetaan useimmin polkupyöräergometrillä. Testeillä selvitetään kuntoilijan hengitys- ja verenkiertoelimistön kuntoa. Kestävyyskunnon testit tehdään yleensä submaksimaalisina testeinä, joissa testiä ei suoriteta uupumukseen asti, vaan testi päättyy kun saavutetaan n. 80–85 % taso maksimisykkeestä. ISLO käyttää WHO:n 3x4min testiä, jossa jokainen kuorma on edellistä raskaampi ja tarvittaessa testiä voidaan jatkaa vielä neljänteen kuormaan. Itse testi kestää siis 12-16 minuuttia ja koko testitapahtumaan kuluu aikaa noin 30 minuuttia. Testin päätteeksi testattava saa mukaansa testitulokset, jotka sisältävät testipalautteen ohella myös harjoitusohjeita ohjaamaan tulevaa harjoittelua.

Aktiivisille kuntoilijoille ja kokeneille liikkujille testi voidaan tehdä myös uupumukseen asti. Tuolloin testistä saadaan myös tarkempaa tietoa aerobisesta- ja anaerobisesta kynnyksestä sekä maksimisykkeestä. Testissä poljetaan 2-3 minuutin kuormia vakiodulla kuorman nostolla niin pitkään, kunnes testattava ei enää jaksa pitää kierroksia yllä tai haluaa lopettaa. Testin tarkkuutta voidaan lisätä mittaamalla veren laktaattipitoisuutta testin aikana.

Polkupyöräergometritestien hinnat alkaen 62 €.

Puh: 050-408 4792 ISLOn toimisto
Puh: 050-352 4599 Kari Salo
WEB_ISLO_testaus_by_Jarno_Artika_10_of_12.jpg

UKK-kävelytesti

Kestävyyskuntoa voidaan selvittää myös UKK-kävelytestillä. UKK-kävelytesti on Suomessa 20–65 vuotiailla kehitetty helposti toteutettava kestävyyskunnon testi. Testissä kävellään 2 km matka mahdollisimman nopeasti ja matkaan kuluneen ajan sekä syketason perusteella määritetään kestävyyskunnon taso. UKK-kävelytesti soveltuu parhaiten heikkokuntoisille ja isommille ryhmille. Hyväkuntoisten kohdalla UKK-kävelytesti voi aliarvioida kestävyyskuntoa.


Lihaskuntotestit

ISLO käyttää lihaskuntotesteinä UKK-instituutin kehittämiä terveyskuntotestejä. Lihaskunnon ohella testeissä mitataan myös liikkuvuutta ja tasapainoa. Näillä testeillä pystytään selvittämään rajoitteita ja kehityskohteita yleisessä toimintakyvyssä hyvin yksinkertaisilla testeillä. Yleisimmin käyttämiämme testejä ovat:

 • Lihaskunto
 • Alaraajojen toistotesti 30s (kyykky)
 • Vartalon koukistajien toistotesti 30s (vatsalihakset)
 • Yläraajojen dynaaminen toistotesti käsipainoilla (kädet ja hartialihakset)
 • Tasapaino
 • Yhdellä jalalla seisominen 60s
 • Liikkuvuus
 • Hartiaseudun liikkuvuus
 • Selän sivutaivutus

Testejä voidaan myös supistaa tai laajentaa asiakkaiden toiveiden mukaisesti. Mittauksia voidaan täydentää esim. puristusvoimamittauksella, joka antaa arvokasta lisätietoa mm. ikääntyneille arjessa suoriutumisen kannalta.


Matalan kynnyksen kuntotesti

Matalan kynnyksen kuntotesti soveltuu hyvin kuntoilijoille, jotka ovat vasta aloittamassa liikuntaa ja henkilöille, joilla mahdolliset liikuntarajoitteet estävät esim. polkupyöräergometritestin suorittamisen.

Matalan kynnyksen kuntotesti koostuu seuraavista osa-alueista:

 • Kehonkoostumusmittaus (Tanita MC-780 MA) ja vyötärönympärys
 • Puristusvoimamittaus
 • Polarin kuntotesti levossa (vaihtoehtoisesti Jacksonin NonExercise testi)
WEB_ISLO_testaus_by_Jarno_Artika_1_of_12.jpg

Matalan kynnyksen kuntotestillä saadaan nopeasti selvitettyä tärkeimpiä osa-alueita kunnosta ja kehonkoostumuksesta, joihin testitulosten perusteella voidaan keskittyä. Testattava saa testistä yhteenvedon, johon on koottu tulokset kaikilta eri osa-alueilta. Lisäksi testipalautteeseen kuuluu kokonaisarvio testattavan kunnosta ja kehonkoostumuksesta.


Haluatko selvittää oman lähtötasosi tai tarkentaa harjoittelusi tehoalueita?

Ota yhteyttä

Kari Salo puh. 050-352 4599

kari.salo@islo.fi