• slide
 • slide
 • slide
 • slide

Pesäpallon yläkoululeirit 2018-2019

Yläkoululainen,

Suureen suosioon nousseet pesäpallon yläkoululeirit jatkuvat Joensuussa taas syksyllä 2018!

Itä-Suomen liikuntaopiston, Joensuun kaupungin ja Joensuun Mailan yhteistyössä järjestämillä pesiksen yläkoululeireillä pääset kokemaan, millaista on tavoitteellinen urheilijan arki. Leirien ohjaajina ja valmentajina toimivat Petri Pennanen, Laura Jehkonen, Antti Väistö sekä superpesiksen ”kultaräpylä” Iiro Kuosa. Lisäksi leireillä nähdään vierailevia asiantuntijoita sekä urheilijavierailijoita Superpesiksestä. Leirillä on omat ryhmät 7-, 8- ja 9-luokkalaisille. Ryhmiin otetaan ikäluokkakohtaisesti 20–24 urheilijaa. Pesäpallon yläkoululeirit ovat Olympiakomitean alaista toimintaa, ja ne toteutaan OK:n sisältörakenteen mukaisesti.

Joensuussa pääset kehittämään laji- ja pelitaitojasi loistavissa olosuhteissa. Valtaosa harjoitteista toteutetaan Joensuu Areenalla, joka mahdollistaa monipuolisen lajiharjoittelun lisäksi myös laadukkaan oheisharjoittelun. Lajiharjoittelussa keskitymme lajitekniikoihin ja tätä kautta tehokkaaseen lajisuorittamiseen – pelitaktisia ja pelinomaisia harjoitteita tietenkään unohtamatta! Lajiharjoituksissa tukenasi on aina useampia valmentajia, jolla takaamme, että saat henkilökohtaista palautetta ja kehityt.

Poimintoja Joensuussa leireille osallistuneiden palautteista vuodelta 2017-18 (skaala 4-10)

 • Harjoituspaikat 9,68
 • Harjoittelun monipuolisuus 9,44
 • Valmentajien lajiosaaminen 9,9
 • Yksilön huomiointi 9,44
 • Pelin opettaminen 9,55

Koetko kehittyneesi leireillä? – 83 vastausta, 83 niistä KYLLÄ


Päivän rakenne


Opiskelu

Joensuu on opiskelijakaupunki ja myös yläkoululeireillä opinnot hoidetaan suunnitelmallisesti ja tavoitteellisesti. Leireillä opiskellaan opettajien johdolla n. 3 tuntia päivässä. Opinnot ajoittuvat joko aamupäivällä tai iltapäivällä, riippuen päivän muusta sisällöstä ja kuormituksesta. Opiskelu toteutetaan Itä-Suomen Liikuntaopistolla, joka sijaitsee aivan harjoituspaikkojen välittömässä läheisyydessä. Opettaja on aina ennen leiriviikkoa jokaisen leiriläisen luokanvalvojaan yhteydessä. Opettajina leireillä toimivilta edellytämme opettajan pedagogista pätevyyttä.

Leiriviikon päättäviin loppupeleihin ei ole osallistumisoikeutta jos viikon koulutyöt ovat kesken tai hutaisten väsätyt

-Antti Väistö, ISLO:n luokkatila, maaliskuu 2018

Harjoitukset

Päivässä harjoituksia on yleensä 2-3, jotka pitävät sisällään lajiharjoittelua ja tukiharjoituksia (nopeus, voiman tekniikat, kestävyys, motoriikka, huoltava). Lisäksi leiriviikkoihin kuuluu kiinteästi useampia kasva urheilijaksi -teemaisia luentoja sekä pelitaktiiikkaan liittyviä teoriaosuuksia.

Leirihenki ja muu toiminta

Leireillä olennaista on myös itse leirielämä. Tavoitteenamme on, että leireille voit tulla täysin omana itsenäsi ”toiseen joukkueeseen”, tutustua uusiin ihmisiin ympäri Suomea ja solmia vaikka loppuelämän mittaisia ystävyyssuhteita. Vaikka pyrimme tavoitteelliseen toimintaan, niin toivomme, että rentous ja pieni hymyn kare kulkevat leireillä joka paikassa mukana – niin koutseilla kuin urheilijoillakin.


Majoitus

Leiriläiset majoittuvat Itä-Suomen Liikuntaopiston hostellissa kahden tai kolmen hengen huoneissa. Kauempaa saapuvat urheilijat voivat tarvittaessa majoittua leiriä edeltäväksi su-ma yöksi hostelliin ilman lisämaksua. Tarvittaessa heille järjestetään myös kyyditys juna- tai linja-autoasemalta Hostellille.

Hinta

Leirin hinta on 310 €/leiri, joka sisältää mm.

 • Majoituksen
 • Opetuksen
 • Valmennuksen ja harjoituspaikat
 • Täyden ylläpidon (aamupalan, lounas, välipalatarjoilu, päivällinen ja iltapala)
 • Kasva urheilijaksi -työkirjan
 • Mahdolliset siirtymäkuljetukset harjoituspaikoille ja Hostellille.

Valinta

Uusien opiskelijoiden haku aukeaa toukokuussa ja loppuu elokuun toisella viikolla. Haku on valtakunnallinen ja hakulinkkiin pääset tästä:

-linkki julkaistaan heti kun se saadaan käyttöön-

Valmentajat valitsevat hakemusten ja videoiden perusteella leiriläiset. Valinnat tehdään elo-syyskuun aikana.


Hakeminen

Haku leiritykseen:

Uudet hakijat

Vanhat (jo leiritykseen osallistuneet) hakijat

Hakuaika on voimassa 15.8.2018 asti, valinnat julkaistaan 20.8.2018.Lisätiedot:

Petri Pennanen, 0503445112, petri.pennanen@joensuunmaila.fi

Petri Hirvonen, 0505249970, petri.hirvonen@islo.fi

Islo_logo.png
Joensuu_vaakunalogo_RGB_naytto.png
joma_logo.jpg