• slide
  • slide
  • slide
  • slide

Pesäpallon yläkoululeirit 2021-2022

Itä-Suomen Liikuntaopiston, Joensuun kaupungin ja Joensuun Mailan yhteistyössä järjestämillä pesiksen yläkoululeireillä pääset kokemaan, millaista on tavoitteellinen urheilijan arki. Leirillä on omat ryhmät 7-, 8- ja 9-luokkalaisille. Ryhmiin otetaan ikäluokkakohtaisesti 20–22 urheilijaa. Pesäpallon yläkoululeirit ovat Olympiakomitean alaista toimintaa, ja ne toteutaan OK:n sisältörakenteen mukaisesti.

Joensuussa pääset kehittämään laji- ja pelitaitojasi loistavissa olosuhteissa. Valtaosa harjoitteista toteutetaan Joensuu Areenalla, joka mahdollistaa monipuolisen lajiharjoittelun lisäksi myös laadukkaan oheisharjoittelun. Lajiharjoittelussa keskitymme lajitekniikoihin ja tätä kautta tehokkaaseen lajisuorittamiseen – pelitaktisia ja pelinomaisia harjoitteita tietenkään unohtamatta! Lajiharjoituksissa tukenasi on aina useampia valmentajia, jolla takaamme, että saat
henkilökohtaista palautetta ja kehityt.


Päivän rakenne


Opiskelu

Joensuu on opiskelijakaupunki ja myös yläkoululeireillä opinnot hoidetaan suunnitelmallisesti ja tavoitteellisesti. Leireillä opiskellaan opettajien johdolla noin 3 tuntia päivässä. Leiriviikon alussa jokainen leiriläinen laatii itselleen opintosuunnitelman yhdessä opetuksesta vastaavien kanssa ja leiriviikon päättäviin peleihin ja kisailuihin ei ole osallistumisoikeutta, jos viikolle suunnitellut koulutyöt ovat kesken tai hutaisemalla laaditut. Opinnot ajoittuvat joko aamupäivälle tai iltapäivälle, riippuen päivän muusta sisällöstä ja kuormituksesta. Opiskelu toteutetaan Itä-Suomen Liikuntaopistolla, joka sijaitsee aivan harjoituspaikkojen välittömässä läheisyydessä. Opettajina leireillä toimivilta edellytämme opettajan pedagogista pätevyyttä.

Harjoitukset

Päivässä harjoituksia on yleensä 2-3, jotka pitävät sisällään lajiharjoittelua ja tukiharjoituksia (nopeus, voiman tekniikat, kestävyys, motoriikka, huoltava). Lisäksi leiriviikkoihin kuuluu kiinteästi useampia kasva urheilijaksi -teemaisia luentoja sekä pelitaktiiikkaan liittyviä teoriaosuuksia.

Leirihenki ja muu toiminta

Leireillä olennaista on myös itse leirielämä. Tavoitteenamme on, että leireille voit tulla täysin omana itsenäsi ”toiseen joukkueeseen”, tutustua uusiin ihmisiin ympäri Suomea ja solmia vaikka loppuelämän mittaisia ystävyyssuhteita. Vaikka pyrimme tavoitteelliseen toimintaan, niin toivomme, että rentous ja pieni hymyn kare kulkevat leireillä joka paikassa mukana – niin koutseilla kuin urheilijoillakin.


Majoitus

Leiriläiset majoittuvat Itä-Suomen Liikuntaopiston hostellissa kahden tai kolmen hengen huoneissa. Kauempaa saapuvat urheilijat voivat tarvittaessa majoittua leiriä edeltäväksi su-ma yöksi hostelliin +20€ lisämaksulla.
Tarvittaessa heille järjestetään myös kyyditys juna- tai linja-autoasemalta Hostellille.

Leirien ajankohdat

7. luokka:

8.- 12.11.2021
10.- 14.1.2022
14.- 18.2.2022

8. luokka:
15.- 19.11.2021
24.- 28.1.2022
28.3.- 1.4.2022

9. luokka:
22.- 26.11.2021
31.1.- 4.2.2022
4.- 8.4.2022


Hinta

Leirin hinta on 310 €/leiri, joka sisältää mm.

  • Majoituksen
  • Opetuksen
  • Valmennuksen ja harjoituspaikat
  • Täyden ylläpidon (aamupala, lounas, välipalatarjoilu, päivällinen ja iltapala)
  • Kasva urheilijaksi -työkirjan
  • Mahdolliset siirtymäkuljetukset harjoituspaikoille ja Hostellille.

Hakeminen

Kaikkien paikkakuntien leirityksiin haetaan saman hakulinkin kautta

https://my.surveypal.com/app/form?_d=0&_sid=119608...

Hakuaika päättyy torstaina 27.8.2020 klo 12.00.

Hakulomakkeeseen merkitään leirityspaikat toiveiden mukaiseen järjestykseen. Mikäli ensisijaisia hakijoita on
enemmän kuin aloituspaikkoja, hakijat karsitaan tekniikkavideoiden avulla. Mahdollisia vapaita paikkoja tarjotaan hakutoiveiden mukaisesti.

Kuvaa hakua varten kaksi videota, jotka liitetään hakulomakkeen liitteeksi:

- lyöntivideo, jossa näkyy kolme kokonaista ja perättäistä lyöntisuoritusta siten, että lyöjä näkyy koko ajan kuvassa

- kiinniotto + heitto -yhdistelmä, jossa kiinniottaja ottaa tekee kolme peräkkäistä vastaantuloa maapalloon ja tekee niiden päätteeksi tappoheitot kiinniottajalle. Kuvassa tulee näkyvä suorittaja koko ajan.

Leirityksessä olleet saavat automaattisesti jatkopaikan leirityksessä. Opistoille vapautuu kuitenkin paikkoja
vanhempiinkin ryhmiin ja näihin hakeutuminen tapahtuu saman yllä olevan linkin kautta.Lisätiedot:

Sami Österlund, p. 044 558 7589, sami.osterlund@joensuunmaila.fi

https://www.pesis.fi/ylakoululeiritys

Islo_logo.png
Joensuu_vaakunalogo_RGB_naytto.png
joma_logo.jpg