Oletko kiinnostunut saamaan tietoa omasta kuntotasostasi tai elämäntapamuutoksesi tuloksista? Tarjoamiemme testauspalveluiden avulla pystytään saamaan todellista, mitattua tietoa kuntotasosta ja kohdentamaan harjoittelua. Teemme myös kehonkoostumusmittauksia, joilla voidaan selvittää mm. rasvaprosenttia, viskeraalisen eli sisäelinten ympärillä olevan rasvan määrää sekä kehon lihasjakaumaa.

Kenelle?

 • oman elämänsä mestareille
 • omasta hyvinvoinnista kiinnostuneille
 • elämäntapamuutoksen hakijoille
 • tavoitteellisille urheilijoille
 • aktiivikuntoilijoille
 • kehittyville kuntoilijoille
 • ihmisille, jotka haluavat viettää vuoden liikunnan parissa

ISLOn testauspalvelut

Firstbeat- hyvinvointianalyysi 

Kehonkoostumusmittaus 

Kestävyys- ja lihaskunnon testaus

Firstbeat- hyvinvointianalyysi 

Tunnista kuormittavat tekijät
ja hallitse stressiä
Palaudu paremmin
Näe palaudutko riittävästi työpäivän ja yöunen aikana
Liiku oikein
Selvitä liikunnan kunto- ja terveysvaikutukset

Mitattu tieto auttaa tunnistamaan hyvinvointiin vaikuttavat tekijät -työssä ja vapaa-ajalla.

Firstbeat Hyvinvointianalyysi auttaa löytämään keinot hyvinvoinnin rakentamiseen henkilökohtaisten tavoitteidesi mukaisesti. Jollekin se tarkoittaa liikunnan lisäämistä, palauttavien hetkien löytämistä arjen keskellä, toiselle taas henkilökohtaisten voimavarojen tunnistamista. Hyvinvointianalyysi on kokonaisvaltainen työkalu henkilökohtaisen ja työyhteisön hyvinvoinnin kehittämiseen sekä terveyden ja hyvinvoinnin ammattilaisille.

Saat konkreettiset tulokset ja suositukset hyvinvoinnin parantumiseen sekä henkilökohtaisen palautteen esim. eri stressitekijöistä, palautumisen riittävyydestä ja unen laadusta sekä liikunnan vaikutuksista terveydelle ja kunnolle. Firstbeat Hyvinvointianalyysin tieteellinen perusta on sykevälivaihtelussa (HRV) ja fysiologiassa.

Kehonkoostumusmittaus 

 • Mittaus antaa monipuolisesti tietoa henkilön kehonkoostumuksesta:
  • rasvaprosentti
  • painoindeksi
  • ihasmassa ja sen jakautumista
  • nestetasapainoa
  • sisäelinten (viskeraali) rasvan määrää.
Mittaus on helppo ja vaivattoman nopea toteuttaa (20 s). Mittauksesta saa selkeän värillisen raportin. Mittausraportti käydään läpi asiantuntijan kanssa. Kehonkoostumusmittaukset toteutetaan Tanita MC-780 MA bioimpedanssilaitteella. Pyydä ryhmämittauksista erillinen tarjous! Kehonkoostumusmittauksen hinta 25 €/hlö.

Rasvaprosentin mittaus

Rasvaprosentti voidaan mitata myös ihopoimumittauksella eli pihtimittauksella.

Mittauksessa mitataan ihonalaisen rasvapoimun paksuus useasta kohdasta ja tulosten keskiarvo ilmoittaa kehon rasvaprosentin.

Lihaskunto- ja liikkuvuusmittaus 

Lihaskuntotesteissä arvioidaan vatsa-, selkä-, jalka- ja ylävartalon lihasten kuntotaso. Testin tuloksista annetaan sekä suullinen että kirjallinen testipalaute. 

Perustesti

 • etunojapunnerrus, 30 sekunnin toistotesti 
 • vatsalihasten dynaaminen suorituskyky, toistotesti 
 • selän ojennus, 30 sekunnin toistotesti. 
 • toistokyykistys, 30 sekunnin toistotesti. 
 • yläraajat dynaaminen suorituskyky, toistotesti. 
 • käsipainot naisilla 5kg ja miehillä 10kg 

UKK-terveyskuntotestit:
Testit kertovat terveyskunnon eri ulottuvuuksista ja osatekijöistä:

 • kehon painoindeksi ja vyötärön ympärys
 • tasapainotestit: yhdellä jalalla seisominen, takaperin kävely ja kapealla palkilla seisominen
 • liikkuvuus: hartiaseudun liikkuvuus, selän sivutaivutus, reiden takaosan lihasten venyvyys
 • lihasvoima: käden puristusvoima, ponnistushyppy, vartalon koukistajalihasten dynaaminen voima, askelkyykistys lihaskestävyys: muunneltu punnerrus, vartalon ojentajalihasten kestävyys

Kestävyyskunnon mittaus

Polkupyöräergometritestit

Kuntopyörätestillä mitataan sydän- ja verenkiertoelimistön tilaa ja aerobista kestävyyttä. Testi kestää 8–20 minuuttia riippuen testattavan taustatekijöistä ja valitusta testiohjelmasta. Testi toteutetaan polkemalla pyörällä asteittain raskaammaksi muuttuvalla kuormalla. Testin aikana seurataan asiakkaan sykettä ja kysellään säännöllisin väliajoin testattavan kokemaa rasitustasoa.


Polkupyöräergometrillä suoritettu aerobisen kunnon testi mittaa sydämen ja verenkiertojärjestelmän, keuhkojen, työskentelevien lihasten ja niitä huoltavien järjestelmien toiminnan tehokkuutta. Testi on toteutukseltaan turvallinen ja helppo, eikä testattavan ikä, koko tai liikuntatottumukset ole este hapenottokyvyn mittaamiselle. Testi soveltuu kaikille. Jokainen testattava saa asiantuntijan kanssa yhdessä läpikäydyn testipalautteen, joka sisältää mm. analyysin toteutuneesta testistä ja tuloksista sekä testitulokseen perustuvan liikuntaohjelman sykerajoineen.

Kuntoilija- ja liikkujatestaus
Testeillä selvitetään kuntoilijan hengitys- ja verenkiertoelimistön kuntoa ja sykealueita oman harjoittelun tueksi.
Testi voidaan suorittaa maksimaalisena epäsuorana testinä tai submaksimaalisena 80-85% tason testinä.
ISLO käyttää WHO:n 3x4min testiä, jossa jokainen kuorma on edellistä raskaampi ja tarvittaessa testiä voidaan jatkaa vielä neljänteen kuormaan. Itse testi kestää siis 12-16 minuuttia ja koko testitapahtumaan kuluu aikaa noin 30 minuuttia.
Testin päätteeksi testattava saa mukaansa paperitulosteena testin mittauspöytäkirjan, joka sisältävät testipalautteen ohella myös harjoitusohjeita ohjaamaan tulevaa harjoittelua. Tulokset analysoidaan ja käydään läpi yhdessä testin suorittaneen asiantuntijan kanssa.

Aktiivisille kuntoilijoille ja kokeneille liikkujille testi voidaan tehdä submaksimaalinen testi uupumukseen asti.
Submaksimaalisesta testistä saadaan myös tarkempaa tietoa aerobisesta- ja anaerobisesta kynnyksestä sekä maksimisykkeestä.
Testissä poljetaan 2-3 minuutin kuormia vakiodulla kuorman nostolla ja halutulla lähtötasolla niin pitkään, kunnes testattava ei enää jaksa pitää kierroksia yllä tai haluaa lopettaa.Testin tarkkuutta voidaan lisätä mittaamalla veren laktaattipitoisuutta testin aikana.


Polkupyöräergometritestin hinta 65 €.
Polkupyöräergometritestin hinta laktaatinmittauksella 85€.
Pyydä ryhmämittauksista erillinen tarjous.

Yhteystiedot

Petri Kettunen
040 0529015
petri.kettunen@islo.fi

Katso myös: