ISLOn leiritoiminta

ISLO järjestää monipuolista leiritoimintaa liikunnan ja urheilun saralla eri ikärymille. Leirejä järjestetään yhteistyössä paikallisten toimijoiden sekä Suomen Olympiakomitean kanssa.

Katso lisätiedot leireistämme alapuolelta!

Lasten leirit

ISLOn
taitoluisteluleirit

Olympiakomitean
yläkoululeirit


Lasten ja nuorten leirit 

ISLO järjestää yhdessä Pohjois- Karjalan liikunta RY:n ja muiden

paikallisten toimijoiden kanssa lasten ja liikunnan leirejä.

Katso lisätiedot kesän 2022 taitoluisteluleireistä ja Pokalin kanssa toteutettavasta alakouluikäisten liikunnallisesta Sporttileiristä 6.-10.6.2022 Joensuussa!

Taitoluisteluleiri

Kesän 2022 leirit

Itä- Suomen liikuntaopiston Taitoluisteluleiri

ISLO järjestää jälleen kesällä 2022 taitoluisteluleirejä!

Leiriviikot:

LEIRI 1: 4.7.-8.7.2022 (ma-pe)

LEIRI 2: 9.7.-14.7.2022 (la-to)

Valmentajat

Valmentajina toimivat Olga Baranova, Ari-Pekka Nurmenkari ja Liana Ocheretna.
Muut mahdolliset valmentajat varmistuvat kevään 2022 aikana.

C-ryhmäläisten mukana kulkee leirivalvoja, joka ei majoitu ISLOlla.

Ilmoittautuminen

Ilmoittautumisaika päättyy 23.6.2022. Ilmoittautuneille lähetämme infokirjeen viikkojen 24-25 aikana.

23.6.2022 jälkeen tulleista peruutuksista perimme 70€ peruutusmaksun. Vain lääkärintodistusta vastaan voidaan jättää huomioimatta peruutusmaksu tai hyvittää leirimaksuja leirin aikana sattuneissa loukkaantumisissa.

Mikäli leiri peruuntuu järjestäjästä riippumattomista syistä, maksetut leirimaksut palautetaan.
ISLO pidättää oikeuden kaikkiin muutoksiin.

Ilmoittautuminen tapahtuu allaolevasta linkistä.

Ryhmän valinta

A-RYHMÄ: SM-seniori ja -junioriluistelijat sekä edistyneemmät SM-noviisit, -juniorit ja -seniorit. Ryhmällä on päivittäin 2-3 jääharjoitusta sekä 1-2 oheisharjoitusta (tanssi/lajiharjoitus).

B-RYHMÄ: Noviisit, debytantit ja silmut. Ryhmällä on päivittäin 2-3- jääharjoitusta sekä 1-2 oheisharjoitusta (tanssi/lajiharjoitus).

C-RYHMÄ: Minit, tintit ja taitajat. Ryhmällä on päivän aikana 1-2 jääharjoitusta sekä 1-2 oheisharjoitusta. Pienimpien leiriläisten (C-ryhmän) mukana kulkee leirivalvoja.

D-RYHMÄ:
AIKUISLUISTELIJAT (yli 15v.) – Ryhmällä on päivän aikana 1-2 jääharjoitusta sekä 1-2 oheisharjoitusta.

Hinnat

LEIRI 1 Ryhmät A & B: 245€ / leiriviikko HUOM! 5 LEIRIPÄIVÄÄ!
Ryhmät C & D: 212€ / leiriviikko


LEIRI 2 Ryhmät A & B: 295€ / leiriviikko HUOM! 6 LEIRIPÄIVÄÄ!
Ryhmät C & D: 255€ / leiriviikko

Aikataulu

Jokainen leiri alkaa leiri-infolla klo 12.00 ISLOn hostellin kerhohuoneella (Kalevankatu 5b), jossa jaetaan leiriohjelma ja valmentajat esittäytyvät. Leiri päättyy ryhmäjaosta riippuen viimeisenä leiripäivänä viimeistään klo 17.00.

Ruokailut

Leirin hintaan sisältyy lounas leiripäivinä. Leiriläinen voi myös ostaa päivällislippuja 8€/lippu.
Viimeisenä leiripäivänä ei enää tarjoilla päivällistä. Erityisruokavaliot on ilmoitettava ilmoittautumislomakkeessa.

Majoitus täysihoidolla

Täysihoitopaketin hinta 240€ / leiriviikko ( hinnat päivitetään tammikuussa)

Täysihoitopaketti sisältää aamiaisen (lounas kuuluu leirihintaan), päivällisen ja iltapalan. Leiriläiset majoittuvat ISLOn huoneistohostellissa (ISLO Hostel) 2-(3) henkilöä/huone. Majoituspaikkoja on rajoitettu määrä! Paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä. Saapumispäivä ja -aika on ilmoitettava ilmoittautumislomakkeessa. Leiriläinen voi saapua majoitukseen jo leiriä edeltävänä päivänä.

Leiriläinen voi majoittua myös perheen kesken perhehuoneistoissa. Perhepaketteihin sisältyy aamiainen. Perhepaketteihin ei sisälly täysihoitoa.

– Luistelijan perhepaketti yksiössä 80 € / vrk – 2 aikuista ja 2-4 lasta (alle 15-v.), lapsille patjat lattialla.
– Luistelijan perhepaketti kaksiossa 100 € / vrk – 2 aikuista ja 2-4 lasta (alle 15-v)

Yksityistunnit

Leirin aikana on mahdollisuus varata yksityistunteja. Valmentajat jakavat tunnit ilmoittautumisjärjestyksessä. Tunnit maksetaan opiston toimistoon ennen tunnin alkua. Yksityistunnin (25min) hinta on 38€/kpl.

Lisätietoja

ISLOn toimisto
Länsikatu 15, 80110 Joensuu
puh. 050-408 4792
toimisto@islo.fi
hostel@islo.fi

Itä-Suomen Liikuntaopisto pidättää oikeuden kaikkiin muutoksiin.


Sporttileiri 2022

Pokali ja ISLO järjestävät koulujen loma-aikoina lasten ja nuorten harraste- ja liikuntaleirejä yhteistyössä eri tahojen kanssa. Alakouluikäisten liikunnallinen Sporttileiri järjestetään kesäkuussa 6.-10.6.2022 Joensuussa.

Leiripäivät koostuvat mukavista liikuntatuokioista, maukkaista leiriaterioista, yhteisestä leiriohjelmasta sekä leiriläisten omasta vapaa-ajasta. Leirillä pääset harjoittelemaan valitsemasi lajin taitoja. Kaikki lajit sopivat sekä ensimmäistä kertaa lajia kokeileville että lajia jo harrastaneille. Lajileirien monipuolisessa ohjelmassa on lajiharjoituksia, pelejä, leikkejä ja kilpailuja.


Lajit

Sporttileirillä yöleiri tekee paluun Seikkailuleirin muodossa. Ratsastusta pääsee opettelemaan tutusti pitkäaikaisen kumppanimme Joensuun Ratsastusopiston kanssa ja palloilussa pääsee kokeilemaan taas uusia lajeja. Lisäksi Extreme on tullut jäädäkseen sisältäen seikkailua sisällä ja ulkona. 

Kesäkuun uutuuksia ovat rytmileiri ja Kotieläimet. Rytmileirillä tutustutaan erilaisiin rytmisen liikunnan muotoihin muun muassa tanssiin ja cheerleadingiin. Leirillä nautitaan musiikin kuuntelusta ja erilaisten rytmien ja koreografioiden luomisesta. Kotieläinleiri järjestetään Sinkkolan Kotieläinpihalla, jossa pääsee tutustumaan Sinkkolan asukkaisiin ja oppimaan niiden elämästä. Lisäksi leirillä seikkaillaan Noljakan luontopolulla. 

Seikkailu

Seikkailuleiri järjestetään Lykynlammella yöleirinä maanantaista keskiviikkoon 6.-8.6.2022.

Seikkailuleirillä pääsee tutustumaan retkielämään ja partiolaistoimintaan. Luvassa on rastikävely jännittävillä tehtävillä, erilaisia pihapelejä ja seikkailua ulkona Lykynlammen ympäristössä. Leirinuotiolla päästään nauttimaan iltaohjelmasta ja rantasaunasta. 

Leiriläisen oppaasta löydät leirille tarvittavat varusteet. Leirillä on mahdollista majoittua teltassa tai Lykynlammen majassa. Leiriläisen opas julkaistaan toukokuun lopussa. 

Ratsastus

Ratsastus järjestetään Joensuun Ratsastusopistolla päiväleirinä keskiviikosta perjantaihin 8.-10.6.2022. 

Ratsastuksessa pääset tutustumaan hevosten hoitamiseen ja opettelemaan ratsastusta. Ratsastus tapahtuu tasoryhmissä ammattilaisen opetuksessa.

Palloilu

Palloilu järjestetään Joensuun urheilutalolla ja lähettyvillä olevilla ulkoliikuntapaikoilla päiväleirinä 8.-10.6.2022. 

Palloilussa pääsee kokeilemaan erilaisia palloilu- ja heittolajeja. Luvassa on muun muassa jalkapalloa, frisbeegolfia, keilausta ja erilaisia pihapelejä sekä hauskaa yhdessäoloa sisällä ja ulkona. 

Extreme

Extreme on tullut jäädäkseen! Extreme järjestetään Joensuun urheilutalolla ja Ote- Joensuun Kiipeilykeskuksella sekä Joensuun kaupungin ulkoliikuntapaikoilla päiväleirinä 8.-10.6.2022.

Leirillä on tiedossa kiipeilypäivä, taekwondopäivä ja erilaisia pihapelejä sekä yhdessä seikkailua sisällä ja ulkona. 

Kotieläimet

Sinkkolan Kotieläinpihalla järjestetään Kotieläinleiri päiväleirinä 8.-10.6.2022.

Kotieläinleirillä pääsee tutustumaan Sinkkolan Kotieläinpihan asukkaisiin ja oppimaan niiden elämästä. Lisäksi leirillä seikkaillaan Noljakan luontopolulla ja pelataan erilaisia pihapelejä.

Rytmi

Rytmileiri järjestetään Joensuun urheilutalolla ja Kuurna Cheer Centerillä päiväleirinä 8.-10.6.2022.

Rytmileirillä tutustutaan erilaisiin rytmisen liikunnan muotoihin. Luvassa on muun muassa tanssipäivä tanssinopettajan ohjauksessa ja cheerleading-päivä . Lisäksi leirillä nautitaan musiikin kuuntelusta sekä erilaisten rytmien ja koreografioiden luomisesta. 

Lisätiedot ja ilmoittautuminen

Sitovat ilmoittautumiset tulee tehdä viimeistään 31.5.2022 ilmoittautumisjärjestelmän kautta. Ilmoittautuminen kannattaa tehdä vanhemman kanssa, sillä leirimaksu maksetaan ilmoittautumisen yhteydessä.

Ilmoittautumisjärjestelmä kertoo, montako vapaata paikkaa lajissa vielä on jäljellä.

Sisaralennuksen perheen toisesta lapsesta saa lisäämällä ilmoittautumisen yhteydessä Kassa -sivulla kuponkikoodin sisar22

Leiriläisen opas julkaistaan nettisivuilla 1.6. ja lähetetään myös huoltajan sähköpostiosoitteeseen. Leiriläisen opas sisältää tarkemmat ohjeet leiristä.

Leirille ilmoittaudutaan Pokalin sivuilla olevan ilmoittautumisjärjestelmän kautta.


Olympiakomitean yläkoululeirit 2022


Valtakunnallinen yläkoululeiritys on Olympiakomitean urheiluakatemiaohjelman koordinoimaa toimintaa, jonka tavoitteena on edistää urheilevan nuoren kasvua tavoitteelliseksi urheilijaksi, kehittää taitoja ja osaamista eri osa-alueilla sekä tukea nuorta urheilun ja koulunkäynnin yhdistämisessä.

Yläkoululeiritystä järjestetään 11 urheiluopistolla yhteistyössä lajien, koulujen ja urheiluakatemioiden kanssa. Yläkoulutoiminta on osa suomalaisen urheilun kaksoisuramallia (dual career).

Lajit

Tänä keväänä leirejä järjestetään uinnissa, pesäpallossa ja yleisurheilussa. Katso tarkemmat leirikohtaiset tiedot ja ilmoittaudu mukaan alla olevista linkeistä.

 

Olympiakomitean yläkoululeiri:
Uinti

Olympiakomitean yläkoululeiri:
Pesäpallo

Olympiakomitean yläkoululeiri:
Yleisurheilu

Olympiakomitean yläkoululeiri: Uinti

Yläkoululeiritys

Joensuun Uimaseura (JoUS) järjestää yhdessä Itä-Suomen Liikuntaopiston (ISLO) ja Joensuun kaupungin kanssa uinnin yläkoululeiritystä Joensuussa. Leirejä pyritään järjestämään yhteensä neljä kappaletta vuoden aikana. Leirit ovat kestoltaan viiden vuorokauden mittaisia. Leirit alkavat maanantaina ja päättyvät perjantaina. Leirien valmennuksesta vastaavat Joensuun Uimaseuran koulutetut valmentajat valmennuspäällikkö Juha Turusen johdolla.

Kaikki leirit ovat ajoitettu samoille viikoille, jolloin Joensuussa järjestetään saman viikon lauantaina kansalliset kilpailut. Leireille osallistuvat ovat oikeutettuja osallistumaan kisoihin ilman starttimaksuja.

Majoitus järjestetään ISLOn Finnhostel- Joensuussa, jossa tarjoillaan myös aamiainen sekä iltapala ja välipalat. Lounas on Joensuun Yhteiskoulun Lukiolla ja päivällinen Joensuun Tiedepuiston ravintola Puistossa.

Lajiharjoittelu tapahtuu Virkistysuimala Vesikossa sekä yleistaitoharjoittelu Joensuu Areenalla ja Joensuun urheilutalolla. Iltaohjelmaa järjestetään jokaisella leiriviikolla ja näistä tiedotetaan aina ennen leirien alkamista.

Opiskelu tapahtuu ISLOn luokkatiloissa ns. Läksypiiri-periaatteella. Opettajina ja urheilijoiden tukena ja apuna läksypiirissä toimivat Itä-Suomen Yliopiston opettajaopiskelijat tai ISLO:n opettajat. Jokainen urheilija on velvoitettu vanhempien kanssa selvittämään omilta opettajiltaan leiriviikon tehtävät etukäteen, joita läksypiirissä tehdään.

 Yläkoululeirityksen sisältö:

  • Ammattimaisen urheilun kokemus sekä opiskelin ja urheilun yhteensovittaminen
  • Kasva Urheilijaksi -sisällöt ja materiaalien opiskelu
  • Tekniikan vedenalainen kuvaus (yksi laji/leiri) + analysointi. Kaikki videot + analyysit tulevat tiedoksi myös jokaisen uimarin henkilökohtaiselle valmentajalle.
  • Harjoittelua 1– 3 kertaa päivässä ammattivalmentajan johdolla.
  • Yhdessä tekemisen riemu yli seurarajojen ja uuden oppimisen hienous.

Leiritykseen valitaan maksimissaan 16 uimaria hakemusten perusteella. Leirityksen hinta on 350 €/leiri, johon kuuluvat kaikki yllä olevat sisällöt. Yhdelle leirille osallistuminen sitoo urheilijaa, vanhempia sekä valmentajaa koko vuoden kestävään ( kaikki neljä leiriä) projektiin. Urheilijalla on mahdollisuus majoittua ISLO:lle jo sunnuntaina ja viipyä lauantaihin. Lisäyöt kustantavat erikseen ISLOn majoitushintojen mukaan.

Syksyn leiriviikko

  • VKO 14 (4.-8.4.2022)

Hakeminen


Olympiakomitean yläkoululeiri: Pesäpallo

Yläkoululeirien tavoitteena on tukea yläkouluikäisten yksilöiden tavoitteellista harjoittelemista kohti Superpesistä ja auttaa yhdistämään koulunkäynti sekä ammattimainen harjoitteleminen. Valmentajina toimivat aluevalmentajat ja leireillä vierailevat huippupesäpalloilijat sekä valmennuskeskusten ammattivalmentajat.

Leirien sisällöt ovat jokaisessa valmennuskeskuksessa yhdensuuntaiset. Niiden luomisesta vastaa Pesäpalloliiton urheiluyksikkö yhteistyössä Suomen Olympiakomitean kanssa. Valmennuksen keskeisiä sisältöjä ovat urheilijaksi kasvaminen, pesäpallon laji- ja pelitaidot sekä monipuolinen fysiikka- ja tukiharjoittelu.

Hakeminen

Aiemmin yläkoululeiritykseen osallistuneille, jotka aloittavat syksyllä 8. tai 9. vuosiluokan, on lähetetty sähköpostitse kysely halukkuudesta jatkaa yläkoululeirityksessä. Mikäli et ole viestiä saanut, ota yhteyttä perttu.hautala(ät)pesis.fi.

Uusien hakijoiden hakulomakkeen täyttävät kaikki uudet hakijat. Huomioithan, ettei hakulomaketta voi tallentaa, vaan se tulee kerralla täyttää alusta loppuun.

Hakuaika leirityksiin päättyy perjantaina 26.8.2022 kello 12.00.

Leirityksessä olleet saavat automaattisesti jatkopaikan leirityksessä. Opistoille vapautunee kuitenkin paikkoja vanhempienkin ryhmiin, joihin haetaan saman ylläolevan linkin kautta.

Hakulomakkeeseen merkitään leirityspaikat toiveiden mukaiseen järjestykseen. Mikäli ensisijaisia hakijoita on enemmän kuin aloituspaikkoja, hakijat karsitaan tekniikkavideoiden avulla. Mahdollisia vapaita paikkoja tarjotaan hakutoiveiden mukaisesti.

Kuvaa hakua varten kaksi videota, jotka liitetään hakulomakkeen liitteeksi:

lyöntivideo, jossa näkyy kolme kokonaista ja perättäistä lyöntisuoritusta peruslyönnistä siten, että lyöjä näkyy koko ajan kuvassa

kiinniotto + heitto -yhdistelmä, jossa näkyy kiinniottajan vastaantulo maapalloon kämmen- ja rystypuolilta (kolme peräkkäistä suoritusta molemmilta puolilta) sekä tekee niiden päätteeksi tappoheitot kiinniottajalle. Kuvassa tulee näkyä suorittaja koko ajan.


Katso myös: