Aloita liikunta-alan opintopolkusi liikunnan starttipolulta!

Starttipolku liikunta-alalle yhdistää liikunnanohjauskoulutuksen ja liikuntaneuvoja (AT) tutkinnon!

Liikunnan starttipolku monimuotototeutus 22.8.2022-2.6.2023 

Kenelle?

  • liikunta-alasta unelmoiville ja haaveileville 
  • liikunta-alasta kiinnostuneille 
  • liikunta-alan jatko-opintoihin tähtääville 
  • tuleville ohjaajille, urheiluvalmentajille tai opettajille 
  • alan vaihtajille 
  • ihmisille, jotka haluavat viettää vuoden liikunnan parissa 

Mitä?

Starttipolku liikunta-alalle sisältää liikunnanohjauskoulutuksen ja liikuntaneuvoja (AT) -tutkinnon suorittamisen 22.8.2022-2.6.2023 välisenä aikana.  

Suoritat lukuvuonna 2022–2023 liikuntaneuvoja (AT) –tutkinnon ja liikunnanohjauskoulutuksen, jolloin saat vuoden opinnoista itsellesi ensimmäisen liikunta-alan ammattitutkinnon taskuusi. Tutkintonimike, jonka liikunnan osaamisalan näytöt hyväksytysti suoritettuasi saat, on liikuntaneuvoja (AT). Tällä vuoden liikunta-alan opintopolulla pääset konkreettisesti sisään liikunta-alaan ja sen monimuotoisuuteen. Tämä polku ei edellytä sinulta liikunta-alan työkokemusta tai koulutusta, mutta antaa sinulle hyvän pohjan kohti liikunta-alan jatko-opintoja tai uraa haaveilemallasi alalla.  

Miten

Syyslukukaudella opinnoissa keskitytään liikuntapedagogiikan perusteisiin, liikunnan ohjaamiseen ja opettamiseen eri ympäristöissä ja vuodenaikojen ohjaamina sekä käydään eri liikuntalajeja ja liikuntataitoja läpi yhdessä liikkuen. Liikuntaneuvoja (AT) – opintojen sisällöistä syyslukukaudella keskitytään liikunnan toimintaympäristössä toimimiseen ja liikunta-alan yrittäjyyteen sekä otetaan kevättä varten jo pienimuotoisesti haltuun terveysliikunnan ja eri ikäryhmien liikunnan edistämisen osa-alueita.    

Kevätlukukaudella liikuntaneuvoja (AT)- opinnoissa keskitytään lasten, nuorten ja aikuisten liikunnan edistämiseen sekä vapaasti valittavien tutkinnon osien osalta kahteen seuraavista: yksilöllinen liikunnan ohjaaminen, liikunta-alan yrittäjyys, yhdistyksessä tai liikunnan ohjelmapalveluissa toimiminen sekä syvennetään syyslukukauden oppeja entisestään. Kevätlukukaudella 2023 suoritat oman henkilökohtaisen opiskeluohjelman mukaisesti valmistavan koulutuksen lähijaksojen rinnalla liikuntaneuvoja (AT) – tutkinnon näytöt.  

Opetussisällöt ja lähijaksojen aikataulut: Syyslukukausi 2022

JaksoAjankohtaOpintojakson sisältöLiikuntaneuvoja (AT) – tutkinnon opinnot
122-26.8.2022 
(ma-pe) 
Opintoihin orientoituminen, liikunnan toimintaympäristö, yksilöstä ryhmäksi ja liikutaan erilaisissa toimintaympäristöissä ulkona: kesälajit.  HOKS 
219-23.9.2022 
(ma-pe) 
Liikuntapedagogiikka, liikunnanohjaus ja liikuntalajit;  
Suunnittelen liikuntaa! Taidon oppiminen ja opettaminen. 
Lasten ja nuorten liikunnan erityispiirteet  
Liikunta-alan yrittäjyys  
310-14.10.2022 
(ma-pe) 
Liikunnan ohjaaminen 
Minä liikunnanohjaajana 1: ohjausharjoitukset (oma lajivalinta) 
Liikunnan toimintaympäristö 
47-11.11.2022 
(ma-pe) 
Terveysliikunta, lasten, nuorten ja aikuisten liikunnan edistäminen,  
Yksilöllinen liikunnanohjaus ja työkaluja liikuntaneuvontaan 
Liikunta-alan yrittäjyys osa 2 
523-25.11.2022 
(ke-pe) 
Liikutaan ulkona: talviliikuntalajit (säävaraus) 
Minä liikunnanohjaajana 2: ohjausharjoitukset (annettu teema) 
Liikunta-alan yrittäjyys osa 3 
612-16.12.2022 
(ma-pe
Taidon oppimisen loppuseminaari 
Minä liikunnanohjaajana 3: ohjausharjoitukset (arvottu laji/ teema) 
Liikunnanohjaajana kehittyminen, kurssin päätös 
Kurssin päätös perjantaina 17.12. klo 10 

Opetussisällöt ja lähijaksojen aikataulut: Kevätlukukausi 2023

JaksoAjankohtaOpintojakson sisältö
111.1.2023-13.1.2023 (ke) Opintojen ohjaus, HOKS ja liikunnan toimintaympäristössä toimiminen 
212-13.1.2023 (to-pe) Yksilöllinen liikunnan ohjaaminen ja aikuisten liikunnan edistäminen, englannin näytöt 
316-17.2.2023 (to-pe) Yksilöllinen liikunnan ohjaaminen ja aikuisten liikunnan edistäminen, harjoittelun ohjelmointi, ruotsin näytöt 
420-22.3.2023 (ma-ke) Liikuntaneuvojaosaamisen arviointi ja kehittäminen, talviliikuntaa ULKONA, Liikunta-alan yrittäjänä toimiminen näytöt 
55-6.4.2023 (ke-to) Ensiaputaidot ja teippaus, 
liikunnan toimintaympäristössä toimimisen luokkahuonenäytöt 
68-9.5.2023 (ma-ti) Lasten/ nuorten/ aikuisten liikunnan edistämisen käytännön liikunnanohjausnäytöt  
722-26.5.2023 
näyttöviikko (ma-pe
Luokkahuonenäyttöviikko, jolloin jokainen on paikalla vain omana/ omina näyttöpäivinä 
KEVÄTJUHLA 2.6.2023 (pe) 

Koulutuksen hinta

1600 € (sisältää liikunnanohjauskoulutuksen ja liikuntaneuvoja (AT) – koulutuksen) 

Hakeminen

Elokuussa alkavan koulutuksen hakuaika päättyy 31.7.2021. Hakeminen koulutukseen tapahtuu Itä-Suomen Liikuntaopiston hakulomakkeella.  

Valinnat 

Hakijoihin otetaan yhteyttä hakemuksen saavuttua. Elokuussa alkavan koulutuksen viimeinen hakupäivä on 31.7.2022. Huomioithan kuitenkin, että opiskelijavalintoja tehdään koko ajan. Kesä- ja heinäkuussa hakulomakkeensa lähettäneet haastattelemme puhelimitse tai etäyhteyksien välityksellä ti 2.8.2022.  

Lisätiedot  

Opettaja Iina Potaseff, +358 40 5642223, iina.potaseff@islo.fi  

Opiston toimisto p. 050-408 4792, toimisto@islo.fi 

Lyhyesti liikunnanohjauskoulutuksesta (LOK)

Koulutus on liikunta-alan osaamista täydentävää ja syventävää koulutusta johtamatta kuitenkaan tutkintoon. Se on suunnattu myös henkilöille, jotka ovat kiinnostuneita liikunta-alasta, hyvinvoinnista ja terveydestä sekä henkilöille, joilla on halua kehittää itseään ohjaajina tai valmentajina. Liikunnanohjauskoulutuksessa opiskelija perehtyy liikunnanohjauksen eri mahdollisuuksiin, liikunnan eri toimintaympäristöihin, terveysliikuntaan, liikuntalajeihin sekä terveyskunnon testaustoimintaan. Koulutus toteutetaan monimuoto-opiskeluna. Lähiopetusjaksojen lisäksi koulutukseen sisältyy itsenäisiä tehtäviä sekä mahdollisia työssäoppimisjaksoja ja ohjausharjoituksia eri kohderyhmille. Liikunnanohjauskoulutuksen käynyt voi työskennellä mm. erilaisten liikunta- ja valmennusryhmien ohjaajana.  

Lyhyesti liikunnan osaamisalan koulutuksesta (LVAT)

Liikunnan osaamisalan koulutus on ammatillista aikuiskoulutusta ja se on tarkoitettu liikunnanohjauksesta ja terveyttä edistävästä liikunnasta kiinnostuneille sekä liikunnan, ohjauksen ja työkykyä ylläpitävän toiminnan parissa työskenteleville. Liikunnanohjauksen kohderyhminä voivat olla joko lapset, nuoret tai aikuiset. Osaamista voi syventää joko yksilölliseen liikunnanohjaukseen, liikunta-alan yrittäjyyteen, yhdistystoimintaan tai liikunnan ohjelmapalveluiden ohjaamiseen oman mielenkiinnon kohteiden mukaan. Tutkinnon suoritettuasi valmistut ammattinimikkeellä liikuntaneuvoja (AT), jolloin arvostuksesi sekä ammattitaitosi työmaailmassa liikunta-alan osaajana lisääntyy. Tämä ammattitutkinto tunnettiin aiemmin liikunnan ammattitutkintona. 

Tutkinnon perusteisiin täältä: tutkinnon perusteet 

Huomioitavaa 

Liikunta-alan koulutuksiin on asetettu tutkintokohtaiset terveydentila- ja toimintakykyvaatimukset, jotka löytyvät täältä.

Tarkistathan jo etukäteen, että tutkintokohtaiset terveydentila- ja toimintakykyvaatimukset eivät ole esteenä opiskelijavalinnalle. 

Opintojen hinta:
1600€

Tutkinnon laajuus
LOK 5 kk + LVAT 150osp

Tutkintonimike
Liikuntaneuvoja (AT)

Lisätietoja
Iina Potaseff, +358 40 5642223

Katso myös: