Itä-Suomen liikuntaopisto Oy

Mehtimäen liikunta- ja urheiluympäristön toiminnallinen sydän

Itä-Suomen liikuntaopisto (ISLO) on vuonna 1979 perustettu, Joensuun kaupungin omistama alueellinen liikunnan koulutuskeskus.

Ydintehtävämme on järjestää liikunta-alan ammatillista koulutusta ja vapaan sivistystyön koulutusta sekä ylläpitää liikunta-alan koulutuskeskusta. Lisäksi tuemme ja kehitämme alueen liikuntaa, urheilua sekä niihin liittyviä palveluita yhteistyössä urheiluseurojen ja muiden sidosryhmien kanssa.

Toimimme Joensuun keskusta-alueella, osana Mehtimäen ainutlaatuista urheilun ja liikunnan ympäristöä. Sijaintimme tekee meistä poikkeuksellisen koko urheiluopistoverkosto huomioiden. Mehtimäen monipuolisten liikunnan ja urheilun toteutuspaikkojen lisäksi ympäriltämme löytyy muutaman keihäskaaren säteeltä puhdasta luontoa ulkoiluun ja kuntoiluun, vesistö, elävä kaupunkikeskusta, yliopistokampus ja Business Joensuun yrityskeskittymä.

Ja mikä olennaisinta, liikuntaa ja urheilua ei tarvitse kuljettaa luoksemme, vaan se on luonnollinen osa päivittäisarkeamme Joensuun Urheilu-Akatemian, alueen urheiluseurojen sekä lukemattomien kuntoilijoiden toimesta. Olemme kaiken keskellä ja tavoitteemme on entistä vahvemmin profiloitua Mehtimäen toiminnalliseksi sydämeksi.

Luonteeltamme olemme asiantuntijaorganisaatio. ISLOn logo rinnassa työskentelee säännöllisesti n.25 liikunnan ja hyvinvoinnin ammattilaista, joita yhdistää halu tehdä asiat hyvin, auttaa ja palvella sekä tehdä yhdessä työtä ihmisten hyvinvoinnin edistämiseksi ja liikunta-alan kehittämiseksi. Koulutamme vuosittain n.100 uutta soihdunkantajaa levittämään liikunnan ja hyvinvoinnin ilosanomaa.

Toimintamme rahoitukseen merkittävä osa muodostuu koulutuksen valtionosuuksista. Ammatillisen koulutuksen järjestämiseen ja vapaan sivistystyön koulutustehtävään suoriteperusteista ja vuosittain haettavaa rahoitusta myöntävät Opetushallitus sekä Opetus- ja kulttuuriministeriö. Yhtiön muu rahoitus koostuu omasta palveluliiketoiminnasta sekä hankerahoituksesta.

Katso myös: