Valmennuksen starttipolku

Aloita liikunta-alan opintopolkusi valmennuksen starttipolulta!
Valmennuksen starttipolku liikunta-alalle yhdistää liikunnanohjauskoulutuksen, liikuntaneuvoja (AT) tutkinnon ja valmentajan ammattitutkinnon!

Valmennuksen starttipolku 28.8.2023–30.5.2025
Kenelle?
- valmennuksesta kiinnostuneille
- oppia ja lisäkokemusta hakeville
- perusasiat kuntoon haluavalle
- ohjaamisen ja valmennuksen yhdistäville
- ammattitaidon hankkiville
Mitä?
Valmennuksen starttipolku sisältää liikunnanohjauskoulutuksen, liikuntaneuvoja (AT) ‑tutkinnon ja valmentajan ammattitutkinnon suorittamisen 28.8.2023–30.5.2025 välisenä aikana.
Suoritat lukuvuosina 2023–2025 liikuntaneuvoja (AT) ja valmentajan ammattitutkinnon, jolloin saat kahden vuoden opinnoista vahvan liikunta- ja valmennusalan osaamisen. Tutkintonimikkeet, jotka näytöt hyväksytysti suoritettuasi saat, on liikuntaneuvoja (AT) ja valmentaja (AT). Tällä kahden vuoden liikunta- ja valmennusalan opintopolulla pääset konkreettisesti sisään liikunta-alaan ja sen monimuotoisuuteen. Tämä polku ei edellytä sinulta liikunta-alan työkokemusta tai koulutusta, mutta antaa sinulle hyvän pohjan kohti liikunta- ja valmennusalan jatko-opintoja tai uraa haaveilemallasi alalla.
Miten?
Ensimmäisenä vuonna syyslukukaudella opinnoissa keskitytään liikuntapedagogiikan perusteisiin, liikunnan ohjaamiseen ja opettamiseen eri ympäristöissä ja vuodenaikojen ohjaamina sekä käydään eri liikuntalajeja ja liikuntataitoja läpi yhdessä liikkuen. Liikuntaneuvoja (AT) – opintojen sisällöistä syyslukukaudella keskitytään liikunnan toimintaympäristössä toimimiseen ja liikunta-alan yrittäjyyteen sekä otetaan kevättä varten jo pienimuotoisesti haltuun terveysliikunnan ja eri ikäryhmien liikunnan edistämisen osa-alueita.
Kevätlukukaudella liikuntaneuvoja (AT)- opinnoissa keskitytään lasten, nuorten ja aikuisten liikunnan edistämiseen sekä vapaasti valittavien tutkinnon osien osalta kahteen seuraavista: yksilöllinen liikunnan ohjaaminen, liikunta-alan yrittäjyys, yhdistyksessä tai liikunnan ohjelmapalveluissa toimiminen sekä syvennetään syyslukukauden oppeja entisestään. Kevätlukukaudella 2023 suoritat oman henkilökohtaisen opiskeluohjelman mukaisesti valmistavan koulutuksen lähijaksojen rinnalla liikuntaneuvoja (AT) – tutkinnon näytöt. Näiden lisäksi ensimmäisen opiskeluvuoden aikana suoritetaan valmennuksen orientoivat opinnot.
Toisena vuonna tapahtuva liikunnan ja valmennuksen ammattitutkinnon valmennuksen osaamisalan koulutus on hybridimallilla toteutettavaa ammatillista aikuiskoulutusta valmennuksesta kiinnostuneille ja oppeja ja lisäkoulutusta hakeville. Valmentajan työn kohderyhmät voivat olla joko lapset, nuoret tai aikuiset.
Tutkinnon suoritettuasi valmistut ammattinimikkeenä valmentaja, jolloin arvostuksesi sekä ammattitaitosi työmaailmassa valmennus-alan osaajana on tunnustettu. Tutkinnon suorittajat tunnetaan myös ammattivalmentaja-nimikkeellä.
Koulutuksen hinta
1950 € (sisältää liikunnanohjauskoulutuksen, liikuntaneuvoja (AT) — koulutuksen ja valmentajan ammattitutkinnon). Laskun voi maksaa useammassa erässä.
Hakeminen
Elokuussa alkavan koulutuksen hakuaika päättyy 31.7.2023. Hakeminen koulutukseen tapahtuu Itä-Suomen Liikuntaopiston hakulomakkeella.
Valinnat
Hakijoihin otetaan yhteyttä hakemuksen saavuttua. Elokuussa alkavan koulutuksen viimeinen hakupäivä on 31.7.2023. Huomioithan kuitenkin, että opiskelijavalintoja tehdään koko ajan. Kesä- ja heinäkuussa hakulomakkeensa lähettäneet haastattelemme puhelimitse tai etäyhteyksien välityksellä.
Lisätiedot
Opettaja Petri Kettunen, +358 40 5642223, petri.kettunen@islo.fi
Opiston toimisto p. 050–408 4792, toimisto@islo.fi
Lyhyesti liikunnanohjauskoulutuksesta (LOK)
Koulutus on liikunta-alan osaamista täydentävää ja syventävää koulutusta johtamatta kuitenkaan tutkintoon. Se on suunnattu myös henkilöille, jotka ovat kiinnostuneita liikunta-alasta, hyvinvoinnista ja terveydestä sekä henkilöille, joilla on halua kehittää itseään ohjaajina tai valmentajina. Liikunnanohjauskoulutuksessa opiskelija perehtyy liikunnanohjauksen eri mahdollisuuksiin, liikunnan eri toimintaympäristöihin, terveysliikuntaan, liikuntalajeihin sekä terveyskunnon testaustoimintaan. Koulutus toteutetaan monimuoto-opiskeluna. Lähiopetusjaksojen lisäksi koulutukseen sisältyy itsenäisiä tehtäviä sekä mahdollisia työssäoppimisjaksoja ja ohjausharjoituksia eri kohderyhmille. Liikunnanohjauskoulutuksen käynyt voi työskennellä mm. erilaisten liikunta- ja valmennusryhmien ohjaajana.
Lyhyesti liikunnan osaamisalan koulutuksesta (LVAT)
Liikunnan osaamisalan koulutus on ammatillista aikuiskoulutusta ja se on tarkoitettu liikunnanohjauksesta ja terveyttä edistävästä liikunnasta kiinnostuneille sekä liikunnan, ohjauksen ja työkykyä ylläpitävän toiminnan parissa työskenteleville. Liikunnanohjauksen kohderyhminä voivat olla joko lapset, nuoret tai aikuiset. Osaamista voi syventää joko yksilölliseen liikunnanohjaukseen, liikunta-alan yrittäjyyteen, yhdistystoimintaan tai liikunnan ohjelmapalveluiden ohjaamiseen oman mielenkiinnon kohteiden mukaan. Tutkinnon suoritettuasi valmistut ammattinimikkeellä liikuntaneuvoja (AT), jolloin arvostuksesi sekä ammattitaitosi työmaailmassa liikunta-alan osaajana lisääntyy. Tämä ammattitutkinto tunnettiin aiemmin liikunnan ammattitutkintona.
Tutkinnon perusteisiin täältä: tutkinnon perusteet
Lyhyesti valmennuksen osaamisalan koulutuksesta:
Liikunnan ja valmennuksen ammattitutkinnon valmennuksen osaamisalan koulutus on hybridimallilla toteutettavaa ammatillista aikuiskoulutusta ja se on tarkoitettu valmennuksesta ja valmennuksen parissa työskenteleville. Valmentajan työn kohderyhmät voivat olla joko lapset, nuoret tai aikuiset.
Tutkinnon suoritettuasi valmistut ammattinimikkeenä valmentaja, jolloin arvostuksesi sekä ammattitaitosi työmaailmassa valmennus-alan osaajana on tunnustettu. Tutkinnon suorittajat tunnetaan myös ammattivalmentaja-nimikkeellä.
Tutkinnon rakenteeseen ja perusteisiin voit tutustua tarkemmin täältä: tutkinnon perusteet
Huomioitavaa
Liikunta-alan koulutuksiin on asetettu tutkintokohtaiset terveydentila- ja toimintakykyvaatimukset, jotka löytyvät täältä.
Tarkistathan jo etukäteen, että tutkintokohtaiset terveydentila- ja toimintakykyvaatimukset eivät ole esteenä opiskelijavalinnalle.
Katso myös: