Sijaitsemme Joensuun keskusta-alueella Mehtimäellä poikkeuksellisten liikunnan ja urheilun olosuhteiden keskellä. Urheilua ei tarvitse kuljettaa luoksemme leireilemään, sillä se on ympärillämme joka päivä Urheiluakatemian ja lukuisten urheiluseurojen toimesta.

Liikuntaopiston toimintaa ajatellen voisi todeta, että ei kai paremmin voisi ollakaan?

Fakta on, että voi. Tästä potentiaalista on nimittäin raapaistu vasta pintaa. ISLOn strategiassa vuosille 2022-2025 yhdeksi strategiseksi kärjeksi on nostettu, että ISLO on yhtenä työrukkasena kehittämässä Joensuusta menestyvää ja vetovoimaista urheilukaupunkia. Meille tämä tarkoittaa, että tulemme olemaan vahvasti mukana Urheilukaupunki Joensuu -kehitysohjelmassa sekä kehittämässä Mehtimäen olosuhteita entistä paremmin urheilijoita ja urheiluseuroja palvelevaksi.

Mutta erityisesti se tarkoittaa sitä, että haluamme olla se taho, joka kokoaa urheilijat, valmentajat, seuratyöntekijät ja tukiorganisaatiot yhteen. Näin löydämme yhteiset kehitystarpeet, pystymme kehittämään tarvelähtöisiä palveluita ja luomme alustan menestystarinoiden syntymiselle.

Olemme olemassa liikunnan ja urheilun takia, liikkuvan ihmisen takia. Tässä yhteydessä urheilijan takia. Tavoitteenamme on olla urheiluseurojen ja Joensuun Urheiluakatemian toiminnallinen kumppani. Jatkossa ISLOn resursseja ja asiantuntemusta on mahdollista kohdentaa, ja olosuhteita ja toimintoja muokata entistä paremmin urheilun tarpeet huomioiden. Yhteisen tekemisen ja kehittämisen kautta tavoitteena on luoda parhaat mahdolliset olosuhteet ja tukipalvelut urheilijaksi kasvamisen ja huippu-urheilijaksi kehittymisen tueksi sekä tavoitteellisen urheilun ja työelämään valmentavien opintojen yhdistämiseksi.

Katso myös: