Liikuntapaikka-alan erikoisammattitutkinto on tarkoitettu esimiestehtävissä toimiville tai esimiestehtäviin pyrkiville liikuntapaikkojen hoitajille, liikuntapaikkojenhoitajan koulutuksen suorittaneille tai alan vankan työkokemuksen omaaville henkilöille.

Liikuntapaikka-alan erikoisammattitutkinnon laajuus on 180 osaamispistettä muodostuen kahdesta pakollisesta tutkinnon osasta (90 osp) sekä valinnaisista tutkinnon osista (90 osp). Tutkinnon pakolliset osat ovat liikuntaolosuhteista huolehtiminen ja esimiehenä toimiminen. Valinnaiset tutkinnon osat ovat liikunta-paikkojen infrarakentaminen, liikuntapaikkojen talotekniikan suunnittelu ja kunnossapito sekä urheilu- ja nurmikenttien rakentaminen. 

Liikuntapaikka-alan erikoisammattitutkinnon tutkintotodistuksen saaminen edellyttää tutkinnon näyttöjen hyväksyttyä suorittamista. Näytöissä osoitetaan tutkinnon perusteiden edellyttämä ammattitaito ja osaaminen käytännön työtehtävissä, aidoissa työtilanteissa ja työprosesseissa. 

Tutustu liikuntapaikka-alan erikoisammattitutkinnon perusteisiin tästä linkistä.

Koulutuksen tavoitteet ja sisältö 

Monimuotokoulutus koostuu kymmenestä lähiopintojaksosta Itä-Suomen Liikuntaopistolla, oppimistehtävistä liikuntapaikoilla, työpaikalla tapahtuvasta oppimisesta, etäopiskelusta sekä opinnäytetyöstä. Koulutus kestää vajaan vuoden. Voit tiedustella myös oppisopimuskoulutuksen mahdollisuutta. 

Hakeminen ja opiskelijavalinta 

Hae koulutukseen tästä linkistä 1.12.2021-31.7.2022 mennessä. 

Hinta  

Koulutuksen hinta monimuoto-opiskelijoille on 850 €. Hinta sisältää koulutuksen ja opistolta jaettavan materiaalin. Hinta ei sisällä majoitusta tai ruokailuja, opiskelijan henkilökohtaisia opiskelumateriaaleja (esim. oppikirjat, muistiinpanovälineet ja henkilökohtaiset urheiluvälineet), eikä etäopiskelun ja työssä-oppimisjaksojen mahdollisia kustannuksia tai opiskelun matkakustannuksia. Tiedustele myös oppisopimusmahdollisuutta! 

Tutkinnon suoritettuasi sinulla on mahdollisuus anoa Työllisyysrahaston ammattitutkintostipendiä (414 €). 

Majoitus ja ruokailu

Majoitus tulee varata erikseen. Opiskelijoilla on mahdollisuus majoittua lähijaksojen aikana opistotasoisessa kahden hengen huoneissa erikoishinnoilla, ota yhteyttä ISLO Hostelliin (hostel@islo.fi, 050-408 4587) tai katso yleiset hintatiedot ISLO Hostellin sivustolla.

Lounasruokailu on mahdollista Tiedepuistossa. Majoituksen hintamuutokset ovat mahdollisia. 

Opintojen hinta:
850€

Tukinnon laajuus
180 osp, keskimääräinen kesto 9-12 kk.

Tutkintonimike
Liikuntapaikkamestari

Lisätietoja
+358 50 565 1730, Martti Riekki

0504797806 Jere Sinkkonen (1.8.2022 alkaen)


Katso myös: