WEB_ISLO_testaus_by_Jarno_Artika_12_of_12.jpg

Urheilijatestaus

Itä-Suomen Liikuntaopiston valmennuskeskuksen testiasemalla suoritetaan kuntotestausta eri lajien urheilijoille. Testiasemalla voidaan toteuttaa kestävyyskunnon ja lihaskunnon testejä sekä kehonkoostumusmittauksia. Urheilijoille voidaan suorittaa myös kenttätestejä oman lajin suorituspaikoilla. Kuntotestien avulla saadaan tietoa harjoittelun suunnitteluun ja tietojen perusteella määrittää jokaisen urheilijan tärkeimmät kehityskohteet.


Firstbeat SPORTS

Perehdy tarkemmin Firstbeat SPORTS -järjestelmän tarjoamiin testausmahdollisuuksiin. Erikoisalueena palautumisen ja unen analysointi!


Kestävyyskunnon testaaminen


Polkupyöräergometritestit


Maksimaalinen epäsuora kuntotesti

Urheilijoille suunnatut kestävyyskunnon testit voidaan suorittaa hyvin luotettavasti ja vakioidusti polkupyöräergometrillä. Urheilijat tekevät yleensä maksimaalisen epäsuoran kuntotestin, jossa poljetaan ergometrillä vakioiduin kuorman nostoin uupumukseen asti. Testillä voidaan selvittää urheilijan maksimaalinen hapenottokyky sekä aerobinen ja anaerobinen kynnys. Kynnysmäärityksestä saadaan tarkempi, kun testiin lisätään laktaattimittaukset. Laktaattimittausten avulla voidaan myös määrittää urheilijan laktaatinpoistokykyä.

Maksimitesti laktaattimittauksella ovh 80 €.

Tasotesti

Polkupyöräergometrillä voidaan tehdä myös tasotestejä laktaattimittauksen kanssa. Testissä ei poljeta uupumukseen asti, vaan riittää, että ylitetään anaerobinen kynnys. Tasotestissä määritetään aerobinen ja anaerobinen kynnys, joiden avulla voidaan ohjata kestävyysharjoittelua.

Tasotesti laktaattimittauksella ovh 65 €.

Kenttätestit

Urheilijoille voidaan tehdä monipuolisesti omaan lajiin soveltuvia kenttätestejä, joissa testit suoritetaan nimenomaan mahdollisimman omaa lajia vastaavassa ympäristössä. Kenttätestejä voidaan tehdä esim. juosten, uiden, hiihtäen ja luistellen. Esimerkkinä testeistä: juosten 5-7 x 1000m, uiden 6-8 x 200m.

Kenttätestit laktaateilla ovh 65 €.Nopeus- ja voimatestit

Urheilijoille voidaan toteuttaa nopeus- ja nopeusvoimatestejä hyödyntäen kontaktimattoja sekä valokennoja. Testeillä voidaan selvittää mm. ponnistusvoimaa ja juoksunopeuksia. Urheilijoille voidaan myös suorittaa lihaskuntotestejä kenttätesteinä.


Anaerobiset suorituskykytestit

Anaerobisen testauksen osalta suoritamme Wingaten 30 tai 60 sekunnin polkupyöräergometritestejä, joilla voidaan mitata anaerobista suorituskykyä luotettavasti. Wingaten testi on maailman käytetyin anaerobisen suorituskyvyn testi.


Haluatko selvittää oman lähtötasosi tai tarkentaa harjoittelusi tehoalueita?

Ota yhteyttä

Kari Salo puh. 050-352 4599

kari.salo@islo.fi